FIeSZta – a FISZ és a Valyo tavaszi turnéja (programajánló)

FISZ

(facebook)

A Fiatal Írók Szövetsége a Valyo – Város és Folyó csoporttal közösen május 20-a és 30-a között országjáró irodalmi turnéra indul a Valyo Mobil Szaunával már elhíresült Steyr kisbuszával!

A turné célja, hogy a két hetes programsorozat révén az Alföld nagyobb városai mellett olyan közönséghez is eljuttassa a fiatal alkotókat, akikkel ritkán találkozhatnak, egyúttal az utazás révén inspirációt nyújtson számukra. A Tavaszi Turné egyszerre irodalmi-művészeti programsorozat, ugyanakkor alkotó- és tanulmányút is. A több mint 800 kilométeres túraútvonal során több mint 20 szerzőt mutatunk majd be az ország különböző részein. Az alkotók néhány napos turnusokra csatlakoznak majd a túrabuszhoz, és minden nap más-más helyen adnak elő, beszélgetnek és olvasnak fel.

Az utazást a Valyo Mobil buszával tesszük meg, amely egyúttal instant előadótérként is funkcionál majd: a buszban levő hangosítás, projektor és más kiegészítők a busz megállása után azonnal művészeti performanszokra alkalmas színpaddá léptetik elő az addig az utazást szolgáló járművet, ezzel különleges helyszínt biztosítva a rendezvényeknek, egyúttal a közösségi köztérhasználat problematikájára is felhívva a figyelmet.

A különböző helyszíneken a résztvevők szervezett irodalmi és zenés performanszokat mutatnak be, de utunk során nem rettenünk vissza a gerillafelolvasásoktól sem.

Az esemény nyitott további útitársakra is: ha autóval, biciklivel vagy máshogy részt szeretnél venni az utazáson (napi max. 80 km-t fogunk menni), kérjük jelezd itt az eventben vagy a FISZ Facebookján küldött üzenetben, és igyekszünk segíteni a szervezésben!

Az eseményt itt a Facebook-eventben is folyamatosan dokumentáljuk, fényképeken, videókon és tudósításokban követhetitek a busz mozgását és az eseményeket.

A rendezvény rezidens DJ-je: Panda

Fellépők: Mészáros Márton, Kalapos Éva Veronika, Németh Dorka, Pál Dániel Levente, Elekes Dóra, Kollár Árpád, Antal Nikolett, Korpa Tamás, Áfra János, Csepregi János, Hanula Zsolt Péter, Kiss László, Falvai Mátyás, Farkas Wellmann Éva, Dávid Péter, Bajtai András, Molnár Illés, Molnár Lajos, Bencsik Orsolya, Gergely Borbála, Káldy Sára, Új Krisztina, Pál Sándor, Molnár H. Magor, Novák Zsüliet, Jenei Gyula, Sirokai Mátyás, Tinkó Máté, Szálinger Balázs

A rendezvénysorozat helyszínei és a busz útvonala:

május 20: Jászjákóhalma
május 21: Tisza-tó
május 22: Debrecen
május 23: Körösladány
május 24: Gyula
május 25: Makó
május 26: Szeged
május 27: Csongrád
május 28: Szarvas
május 29: Szolnok
május 30: Budapest, Valyo Part (Lánchíd pesti hídfő)

A rendező szervezetekről az alábbi linkeken érhető el további információ:

VaLyo, város és a folyó valyo.hu
FISZ Fiatal Írók Szövetsége fiatalirok.blog.hu

A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A rendezvényeken a részvétel ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: