A szerző feltámasztása – új sorozat az Apokrif-estek körében

Bár a modern irodalomtudományi gondolkodás egyik szállóigéje, miszerint a szerző halott, lassan közhellyé folklorizálódott, az Apokrif folyóirat kísérletet tesz most a megszólaltatásra. Rendszeres felolvasóestjeink keretében ugyanis olyan, új sorozatot indítunk, melynek célja a sorok mögött és között megbúvó ember megszólaltatása. A Sorköz estek házigazdája, az Apokrifban is rendszeresen publikáló Tamás Péter a szerzőkkel beszélgetve próbál közelebb kerülni a művekhez, avagy épp fordítva. Talán is-is.

A sorozat első részének vendége az Apokrif két szerzője Fehér Renátó és Vass Nobert. Az évi három-négy alkalommal jelentkező beszélgetés helyszíne a Szabad az Á. Az első alkalomra 2010. november 23-án kerül sor.

Tamás Péter 1989-ben született, az ELTE BTK Irodalom- és Kultúratudomány mesterszakos hallgatója. Kritikái, novellái, elemzései, esszéi az Apokrif és a FÉL folyóiratokban jelennek meg.

Fehér Renátó 1989-ben született, az ELTE BTK magyar szakos hallgatója. A Körhinta kör és a JAK tagja, versei az Apokrif mellett megjelentek többek közt a Műút, a Képírás, a Napút és az Új Forrás folyóiratokban írásai olvashatók a  Prae.hu-n és a Westindexen. A Beszámított veszteség antológia szerzője.

Vass Norbert 1985-ben született, a PPKE BTK doktori képzésének tagja. Novellista, kritikus (film, színház, könyv). Szépirodalmi műveit az Apokrif folyóirat, kritikáit, esszéit többek közt a Képírás, a Prae.hu, a Kulter.hu és az Irodalmi Jelen közli. A Tiéd a tér kulturális portál szerkesztője.

Fehér Renátó:

Vass Norbert:

Művek a szerző előadásában: 2009. július 22. 16.43 cyca14 írja, Jelentés, Külvárosi haláltánc

1 Comments

Hozzászólás